Zomerstop

Wijkorganisatie Aldlân heeft ieder jaar een zomerstop in de maanden juli en augustus. Soms krijgen we de vraag waarom het wijkgebouw juist in de zomervakantie dicht is. Dat heeft verschillende redenen:
1.
De wijkorganisatie heeft het een jaar geprobeerd om ook in de zomervakantie open te zijn. En dat was totaal geen succes. Barmedewerkers zaten in hun eentje voor niets te wachten op bezoekers in een behoorlijk warm wijkgebouw. En die bezoekers bleven voortdurend weg vanwege het mooie weer, vakantie of tuinplezier. Ook de jeugd bleef met het mooie weer weg. Dat merk je al in mei. Dan hangen ze veel op straat om en maken ze geen gebruik van het wijkgebouw. Ook niet wanneer er activiteiten voor hun worden georganiseerd. En aangezien ook alle activiteiten en cursussen in de zomermaanden een vakantiestop hebben, is het dus een onzin gebleken om open te zijn wanneer er niemand gebruik van maakt.
2.
Tijdens de zomerstop heeft het bestuur de kans om te gaan klussen in het wijkgebouw. Tijdens het drukke seizoen is dat onmogelijk, omdat alle zalen voortdurend zijn bezet.