Wat is er te doen in de Dorpskerk van Huizum?

Contact en Info:
06.57569656
dorpskerkhuizum@gmail.com
---------------------------------------

Cultureel Podium Dorpskerk Huizum is dé culturele accommodatie die voor u heel dichtbij is. In de komende maanden zijn er weer diverse evenementen gepland. Het betreft de door ons georganiseerde concerten, maar ook andere interessante evenementen. De Dorpskerk Huizum wordt ook voor andere concerten e.d. verhuurd. Deze evenementen worden op andere wijze bekend gemaakt.
Meer informatie kunt u ook vinden op onze Facebookpagina of in de gratis maandelijkse nieuwsbrief, die inmiddels door 1000 mensen wordt ontvangen.
Deze nieuwsbrief, maar ook inlichtingen, kunt u vragen via het e-mailadres dorpskerkhuizum@gmail.com.
Bezoekadres van de Dorpskerk Huizum is: Huizum Dorp 67.
----------------------------------------------------------------------------------------------------

De geplande evenementen in 2018
Tweede halfjaar

CONCERTEN:
Vrijdag 5 oktober 2018 (17.00 uur):
Frânsk-Fryske Sang en Muzyk - "tusken Mediterannee en Waad&" in de serie "Muziek+".
Sjongers út Frankryk & Fryslân mei muzyk fan "Blaasvaak".
De concerten in de serie "Muziek+" zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Vrijdag 9 november 2018 (17.00 uur):Orgelconcert "It lûd fan Van Dam" door Jaap de Kok.
De orgelconcerten in de serie "It lûd fan Van Dam" zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de organist wordt zeer op prijs gesteld.

Vrijdag 16 november 2018 (17.00 uur):
De beroemde liederencyclus "Winterreise" van Franz Schubert, uitgevoerd door de bekende
Deense bariton Palle Fuhr Jørgensen en de pianist Roel Praas, in de serie "Muziek+".
De concerten in de "Muziek" zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Zondag 18 november 2018 (15.00 uur):
Meezingconcert en High Tea, met medewerking van Combo Fleur. Elke bezoeker ontvangt alle liedteksten zodat iedereen uit volle borst kan meezingen. Het programma omvat weer een medley van meezingers.
In de pauze is er de ‘Huizumer Hightea’ met een kop koffie of thee. De vrijwilligers van de Dorpskerk Huizum trakteren u daarbij op een rijke keus uit hun eigengebakken taarten.
De toegangsprijs is € 10,00 (incl. consumptie). Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!

Vrijdag 14 december 2018, (17.00 uur):
Orgelconcert "It lûd fan Van Dam" door Theo Jellema.
De orgelconcerten in de serie "It lûd fan Van Dam" zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de organist wordt zeer op prijs gesteld.

Vrijdag 21 december 2018 (20.00 uur):
"Canto Ostinato" - Winter-concert door de pianisten Wiebe Kaspers en Johannes Hibma.
Een uitvoering van de "Canto Ostinato" van de Nederlandse componist Simeon ten Holt (1923 - 2012). Het wordt uitgevoerd op twee vleugels.
De toegangsprijs is € 10,00 (incl. consumptie in de pauze). Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!

EXPOSITIE
Van 4 augustus tot en met 6 oktober 2018 is de expositie Slauerhoff: "In Memoriam Patris" elke zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Kunstenaars uit Friesland en Ost-Friesland werken hier aan mee.
De opening is zaterdag 4 augustus om 13.00 uur met vanaf 14.00 uur een veelzijdig programma met sprekers, muziek en poëzie.
Zondag 5 augustus is de expositie ook vanaf 13.00 uur open en om 15.00 uur is de lezing door Slauerhoffkenner Rob Leemans. 17 gedichten zullen worden voorgedragen door Neerlandicus Cees van Dam.
De toegang voor alle activiteiten is gratis.

TSJERKEPAAD 2018
Van 12 mei tot en met 6 oktober 2018 is de Dorpskerk Huizum op de zaterdagmiddagen weer open voor "Tsjerkepaad". In die periode bent u als bezoeker van onze oude - maar zeer fraaie - kerk van harte welkom tussen 13.30 en 17.00 uur. Het Van Dam-orgel zal regelmatig worden bespeeld. Onze vrijwilligers zullen u graag een kopje koffie of thee aanbieden.
Vanaf 4 augustus is tijdens "Tsjerkepaad" ook de expositie van Slauerhoff "In Memoriam Patris" te bezichtigen.
Gratis toegang.

BOEKPRESENTATIE
Vrijdag 7 september 2018 (14.00 uur) is de presentatie van het boek "Tienmaal In Memoriam Patris". De primeur van de vertaling van Slauerhoffs langste gedicht. Een internationale meeting vol met theater, poëzie, muziek etc..
Ook de presentatie van de nieuwe Slauerhoff-biografie door dr. Wim Hazeu en verzameld poëtisch werk van Slauerhoff en een nieuwe uitgave van de Verzamelde Gedichten onder redactie van Hein Aalders. Het eerste exemplaar van het boek "Tienmaal In Memoriam Patris" wordt aangeboden aan Gerdie Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer en familie van Slauerhoff.
Singer-songwriter Jankobus Seunnenga heeft het gedicht op muziek gezet en brengt het - bij wijze van primeur - tijdens deze manifestatie ten gehore.
De toegang is gratis.

THEATERVOORSTELLINGEN
Vrijdag 14 september 2018 (20.30 uur) is de première van de theatervoorstelling "Slauerhoff: In Memoriam Patris". Daarna is de voorstelling op 15, 16, 21, 22 en 23 september, altijd om 20.30 uur. (De voorstelling van de 21e is al uitverkocht.) Deze bijzondere voorstelling met theater, muziek en poëzie handelt over het dramatische gedicht "In Memoriam Patris".
Van tevoren graag aanmelden bij de Voorhof (Huizum Dorp 73). Parkeren tegenover Intratuin. Meer informatie, o.a. over Slauerhoffs relatie met Huizum en over de voorstellingen vindt u op de nieuwe website www.slauerhoff-2018.nl . Daar kunt u ook toegangskaarten bestellen voor de Slauerhoff-voorstellingen.
Entree € 15,00 (inclusief consumptie).

LEZING
Donderdag 4 oktober 2018 (20.00 uur):
De Slauerhofflezing wordt verzorgd door de internationaal vermaarde martiem schrijver en kunstenaar Arne Zuidhoek. Medewerking wordt verleend door de singer-songwriter Jankobus Seunnenga.
Entree € 5,00.

Jan de Vries
Werkgroep PR
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum