Op 7 september vanaf 14:00 uur worden de beginselen van de Salsa in 3 uren behandeld in Wijkcentrum Froskenburch. Dansschool Salsa Romos verleidt jong en oud tot een zwoele zomerdans. Hun meeslepende enthousiasme zorgt er al snel voor dat iedereen soepel over de dansvloer zwiert . Tijdens deze laagdrempelige bootcamp maak je kennis met de vurige Zuid-Amerikaanse Salsa en kun je na een intensieve middag al een aardig figuur slaan op de dansvloer. Salsa Romos zal iedereen vermaken met een leuke, afwisselende en actieve les. Ook als je altijd gedacht hebt dat dansen niks voor je is, kom je met de Salsa vast tot een ander inzicht.

De Salsa, welke gedanst wordt in paren, onderscheidt zich van veel andere dansen door het min of meer dansen op de plaats. Op een klein stukje dansvloer worden de figuren gemaakt.

In deze steeds populairder wordende dans is een set danspassen onderverdeeld in 8 tellen, verdeeld over twee maten van 4 tellen. De voeten volgen continue dit ritme en voeren daarmee de basispassen en enkele varianten daarop uit. Het grote aantal figuren ontstaat door bewegingen met de armen en het bovenlichaam. Aan de heer van het duo is de taak weggelegd om de muziek te volgen, de figuren te kiezen en deze tijdig aan te geven aan zijn partner.

Tijdens de bootcamp zal er in de eerste plaats veel aandacht besteed worden aan het leren van de basispassen en enkele eenvoudige figuren. Afhankelijk van de groep zal er een keuze gemaakt worden uit de vervolgfiguren. Dansschool Salsa Romos biedt iedereen hiermee een unieke mogelijkheid om kennis te maken met deze populaire dans. Aanvang van deze dansmiddag is om 14.00 uur in wijkcentrum Froskenburch en kost slechts € 4.50, inclusief een gratis consumptie.

Het beloofd een swingende en gezellige middag te worden!